Суспільство

Працівники музею на Чернігівщині отримуватимуть більшу заробітну плату

Уряд встановив для працівників Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» та Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького  додаткові коефіцієнти підвищення посадових окладів шляхом доповнення відповідного Переліку національних закладів культури, — повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Проект постанови підготовлено з власної ініціативи Міністерством культури України з метою упорядкування умов оплати праці  та  підвищення окладів працівників згаданих національних закладів  до рівня їх колег.

Підставою для такого рішення стало те, що національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» є визначним комплексом пам’яток історії, культури та природи в місті Батурин та становлять особливу історичну, наукову і культурну цінність.  Заповідник отримав статус  національного 16 листопада 2007 року. Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького є одним з найбагатших музеїв України, збірка якого налічує понад 62 тисячі творів світового та національного мистецтва від античних часів до наших днів,  отримала статус національної 23 жовтня 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповторна «Гетьманська столиця»: Батуринська фортеця в об`єктиві

Нагадаємо, що  Постанову № 413 «Деякі питання оплати праці працівників національних закладів культури», згідно якої було передбачено застосування додаткових коефіцієнтів підвищення посадових окладів окремих категорій працівників  національних  закладів  культури  згідно  з додатком до Постанови — було прийнято Кабнетом Міністрів України ще в квітні 2006 р. Тоді ж до цього переліку потрапило лише 2 музейні заклади України: Національний заповідник «Софія Київська» та Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник. Відтоді зміни і доповнення до постанови вносилися 6 разів, але лише 2 музейні заклади були внесені до додатку: Національний заповідник «Глухів» (Постанова №815 від 7.11.2013 р.) та Національний  меморіальний  комплекс  Героїв Небесної Сотні — Музей Революції Гідності (Постанова №555 від 9 серпня 2017 р.) — останній внесено Віце-прем`єром з гуманітарних питань В`ячеславом Кириленком, з голосу, просто на засіданні Уряду.

Джерело: «Музейний простiр»

 

Ще статті по темі

Back to top button