Суспільство

Право власності на земельні ділянки, розташовані на території Седнівської ОТГ, зареєстровано за державою

Як раніше повідомлялося, органами прокуратури області вивчалося питання законності передачі у приватну власність земель в селищі Седнів, які використовувалися місцевими жителями як пасовища.

Прокурором зібрано матеріали, якими підтверджено факт знаходження земельної ділянки площею 2 га, розташованої в селищі Седнів, в межах пам’ятки археології – поселення «Підкова», яку було передано у приватну власність та, в подальшому, розділено на менші земельні ділянки площею в середньому по 0,1 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарні чернігівські гармати: де в Чернігові можна знайти міфічну 13-ту гармату (Відео)

Реагуючи на порушення, прокурор звернувся до суду з позовами про повернення вказаних земель з приватної у державну власність, а також щодо зобов’язання їх реєстрації за Чернігівською ОДА з метою упередження подальшого незаконного використання, які задоволено.

На виконання рішення суду, з метою недопущення подальшого протиправного використання земель історико-культурного призначення всупереч вимогам законодавства, Чернігівською обласною державною (військовою) адміністрацією зарєстровано право державної власності на 19 земельних ділянок загальною площею 2 га, в межах яких знаходиться пам’ятка археології місцевого значення – поселення «Підковка» (Лук’янцов Бугор).

Наведене забезпечить схоронність земель історико-культурного призначення та унеможливить їх повторну передачу у приватну власність.

Таким чином, обласною прокуратурою у взаємодії з Чернігівською ОДА забезпечено виконання судових рішень та поновлено інтереси держави, а також місцевих жителів, які використовували вказані землі для випасу худоби, на земельні ділянки шляхом скасування права приватної власності та закріплення їх як державної власності в особі Чернігівської обласної державної (військової) адміністрації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button