Суспільство

Правозахисники розробили інструкцію для рідних цивільних заручників

В інструкції йдеться про те, як поводитися і до кого звертатися, а також вказані контакти установ, уповноважених допомогти.

Правозахисники Центру громадянських свобод оприлюднили покрокову інструкцію для тих, чиї родичі стали цивільними заручниками та довго не виходять на звʼязок.

Зокрема правозахисники пишуть, що злочин треба зафіксувати випадок полону чи зникнення, звернутися до найближчого відділку поліції, до Служби безпеки України, до міжнародних інституцій. Кожен крок описаний детально.

dyzajn-bez-nazvy-7-1[1]

«На жодному з цих кроків не потрібно сплачувати за будь-які послуги. Якщо вам пропонують послугу за гроші – це переважно аферисти. Також фіксуйте усі згадки про вашого рідного: якщо ви побачили його/її фото чи відео в телеграм каналах – завантажуйте це собі, робіть скріншоти та передавайте слідчому. Це може допомогти встановити місце перебування», — наголосили правозахисники. Розслідуванню варто йому сприяти, самостійно шукаючи докази, фото- і відеопідтвердження та передаючи їх слідчому, додали в інструкції.

Нагадаємо, ініціатива «Євромайдан SOS» закликала розслідувати випадки «курсів денацифікації» українців на окупованих територіях.

Ще статті по темі

Back to top button