Суспільство

Представник ВООЗ в Україні відвідав Чернігів

3 червня д-р Ярно Хабіхт, Представник ВООЗ в Україні, на чолі делегації ВООЗ здійснив візит до Чернігова для моніторингу результатів підтримки ВООЗ у регіоні. Делегація відвідала Чернігівську обласну лікарню й Чернігівський обласний лабораторний центр і зустрілася з керівниками установ. Вони обговорили ситуацію з COVID-19 у регіоні та шляхи вдосконалення відповіді на COVID-19, зокрема тестування на COVID-19 і спостереження. Під час зустрічей обговорювали питання надання медичних послуг, ситуацію з киснем і ризик-комунікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ пояснили, як поводитися з антибіотиками

Чернігівська обласна лікарня є однією з 26 лікарень у 19 регіонах України, куди було доправлено та встановлено 30 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), наданих Королівством Данія, за фінансової підтримки Європейського Союзу в транспортуванні та ВООЗ – у встановленні, технічній підтримці й навчанні медичного персоналу для їх використання. Це обладнання дає можливість спеціалізованим лікарням, які зараз перебувають на передовій боротьби з COVID-19, допомогти пацієнтам одужати після тяжкої хвороби, спричиненої COVID-19. До Чернігівської обласної лікарні ШВЛ було доставлено на початку весни 2021 року.

Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України є однією з 27 лабораторій в Україні, куди минулого року було доправлено обладнання, витратні матеріали та реагенти в рамках спільного проєкту ЄС та ВООЗ. Завдяки цьому обладнанню пропускна спроможність тестування Чернігівського обласного лабораторного центру зросла вчетверо, а час отримання результату скоротився до однієї доби. Це було зроблено за підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи ВООЗ та ЄС «Солідарність заради здоров’я», що реалізується у партнерстві з ВООЗ і спрямована на запобігання поширенню COVID-19.

Бюро ВООЗ в Україні

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button