Суспільство

Представники «Нашого краю» відстоюють інтереси жителів села Іваниця

*Актуально

У селі Іваниця Парафіївської селищної ради, що на Ічнянщині, відбувся схід села, під час якого розглядали питання розвитку громади й оренди земельних паїв. У зборах, що зібрали понад 350 мешканців села, взяли участь перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, депутат Чернігівської обласної ради, керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко, керівник місцевого сільськогосподарського підприємства «Нива–плюс» Борис Щербина (представники «Нашого краю») та депутат Чернігівської обласної ради, місцевий аграрій Віктор Кияновський.222Про використання коштів на розвиток інфраструктури села розповіла Парафіївська селищна голова Валентина Карпенко (представник «Нашого краю»). Зокрема, вона зазначила, що торік 1,5 млн грн використано на реконструкцію Іваницької школи та 870 тис. грн – на дитячий садок. Цього року планується реконструкція лікарської амбулаторії, що вже з 1 липня поточного року працює цілодобово. У Парафіївській ОТГ, мало не єдиній на Чернігівщині, виділяються кошти з місцевого бюджету для хворих на цукровий діабет.

Староста села Василь Гондурак у своєму виступі звернувся до всіх жителів з проханням не бути інертними, активно допомагати у вирішенні життєво важливих питань села. І тільки спільно, разом можна здолати всі негаразди.

Ірина Грозенко зазначила, що жителям села Іваниця нема чого скаржитись. «Бо чи в кожній громаді відкриваються групи в дитячому садку, реконструюються заклади освіти та медицини?», – запитала вона. Перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук наголосив, що виділить кошти свого депутатського фонду на ремонт дороги між селами Іваниця та Ольшани.

Про свої здобутки і внесок у розвиток громади розповів кандидат у депутати обласної ради від партії «Наш край», керівник місцевого сільгосппідприємства Борис Щербина. Адже йому є про що сказати селянам, бо він уже понад сорок років опікується проблемами села та його жителями. Приміром, із липня завдяки підтримці Бориса Щербини місцевий ФАП працюватиме у нічний час і святкові дні, аби забезпечити якісні медичні послуги місцевим жителям. Крім того, його сільгосппідприємство сплачує орендну плату селянам 10 % від вартості землі.111Звітуючи про свою діяльність, депутат облради Віктор Кияновський зазначив, що підготував п’ять депутатських звернень, зокрема й до Бориса Щербини.

Місцевий священик наголосив: «якби не Борис Щербина, то не було б і домовини, щоб поховати покійника, і хліба, щоб пом’янути». За підсумками зборів, селяни вирішили не змінювати орендатора землі в населеному пункті.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button