Суспільство

Президент Німеччини побував у Корюківці

Вшанувати жертв трагедії минулого століття та ознайомитися з наслідками військової агресії росії у 2022-у – мета візиту Президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра на Чернігівщину. Президент спільно з Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН Анкою Фельдгузен відвідав Корюківку, де поклав квіти до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківщини у Другій світовій війні.

Також пан Штайнмаєр поспілкувався з місцевими мешканцями, які в лютому-березні цього року опинилися в окупації. Президент Німеччини був вражений самовідданістю корюківчан, які з голими руками виходили назустріч ворожій техніці. Він щиро подивований згуртованості людей, які, маючи обмеженні ресурси, змогли налагодити виробництво хліба і загалом організувати життєдіяльність громади, відрізаної від будь-якої зовнішньої допомоги. 

Окрім того, Президент Німеччини передав очільнику громади Ратану Ахмедову контакти міста Вальдкірх, яке готове стати побратимом для Корюківки. 

«Ми вдячні німецьким партнерам за підтримку, зокрема у підготовці до зими, – наголосив Ратан Ахмедов. – Налагодження партнерських стосунків з якимось містечком Німеччини було моєю давньою мрією. Адже робота в такому форматі зазвичай є дуже плідною і корисною обом сторонам».

Принагідно Франк-Вальтер Штайнмаєр ознайомився зі зруйнованими інфраструктурними об’єктами в обласному центрі та поза його межами. 

«Дуже важливо для нас було налагодити внутрішньообласну та зовнішню логістику. Загалом по області зруйновано 33 мости. Більшість із них (по тимчасовій схемі також) ми вже відновили. Це стало можливим, зокрема, завдяки міжнародним партнерам», – резюмував В’ячеслав Чаус. 

Окрім того, Президент Німеччини відвідав Іванівську громаду та поспілкувався з мешканцями Ягідного, історія якого відома всьому світу.

«Враження, отриманні під час цієї поїздки, я заберу з собою до Німеччини. Я ділитимуся ними з усіма, бо побачене тут неможливо забути», – наголосив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button