Суспільство

Президент відзначив ніжинського науковця Суховєєва

«Заслужений діяч науки і техніки України» – таку нагороду отримав професор Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя Володимир Суховєєв з нагоди Дня науки.

Президент України Петро Порошенко за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм відзначив державними нагородами науковців України.

Довідка

Суховєєв Володимир Володимирович народився 18 червня 1953 року в с.м.т. Радуль Ріпкинського району Чернігівської області в сім’ї працівників водного транспорту.

У 1970 році закінчив Радульську середню школу і працював на будівництві м. Чернігова, рульовим-мотористом Верхньо-Дніпровського пароплавства (м. Речиця), на Гомельському судобудівельно-ремонтному заводі Головного річкового пароплавства Білорусі, старшим піонервожатим Радульської середньої школи.

З листопада 1972 року по грудень 1974 року проходив строкову службу у Збройних Силах.

Після звільнення з Армії вступив на підготовче відділення Ніжинського державного педагогічного інституту імені М.В. Гоголя, а з вересня 1975 року по червень 1980 року – навчався у цьому виші на природничому факультеті.

По завершенню навчання одержав розподіл на посаду асистента кафедри хімії НДПІ. З грудня 1980 по листопад 1984 року навчався в аспірантурі Відділення нафтохімії Інституту фізико-органічної хімії Академії наук України без відриву від виробництва.

У грудні 1987 року захистив дисертацію, а у квітні 1988 року рішенням Колегії ВАК СРСР йому було присвоєно вчену ступінь кандидата хімічних наук. З вересня 1988 року переведений на посаду старшого викладача кафедри хімії НДПІ. З травня 1989 року обраний на посаду доцента зазначеної кафедри. У квітні 1991 року Колегією Мінвузу СРСР присвоєно вчене звання доцента.

З вересня 1992 року призначений на посаду заступника декана з виховної роботи природничо-географічного факультету НДПІ. З жовтня 1996 року очолив підготовче відділення НДУ ім.. М. Гоголя. З вересня 1997 року по серпень 1999 року перебував на посаді старшого наукового співробітника та декана факультету допрофесійної підготовки НДПУ, а з вересня 1999 року – на посаді керівника навчально-методичного центру в м. Новгород-Сіверський при НДПУ.

З вересня 2001 року призначений на посаду проректора із заочної освіти, а з січня 2003 року – проректора з навчальної роботи. З лютого 2004 року по лютий 2006 року був проректором з науково-педагогічної та методичної роботи. З березня 2006 року по грудень 2009 року перебував на посаді професора кафедри хімії.

У липні 2009 року рішенням президії ВАК України присуджено науковий ступінь доктора хімічних наук, а у листопаді 2011 року рішенням Атестаційної комісії МОН МС України присвоєно вчене звання професора. З грудня 2009 року по теперішній час В.В. Суховєєв перебуває на посаді завідувача кафедри хімії, професора.

Ще статті по темі

Back to top button