Суспільство

Приблизно 150 маскувальних сіток сплели співробітники Сосницького музею О.П.Довженка

Всі українці хочуть мирно та щасливо жити в рідній Україні. Та наразі в державі триває кровопролитна війна, що забирає життя співвітчизників і руйнує все на своєму шляху. Тому українці прагнуть щосили допомагати нашим захисникам. Не залишається осторонь і Сосницький літературно-меморіальний музей О.П. Довженка.

Від початку повномасштабного вторгнення співробітники музею Довженка стали волонтерами.

Із 2022 року в музеї плетуть маскувальні сітки. Спершу потрібними матеріалами забезпечували самі себе, і місцеві рибалки приносили все потрібне для роботи. Якось викручувалися. Нині допомагають сосницькі волонтери.

«Вони закуповують основу, зокрема цього разу придбали агроволокно, щоб нам було з чого плести. Багато сіток уже відправили за призначенням.

Плетуть сітки наші музейні працівники, але й сосничанидолучаються. Замовникам сіток кажемо, що, окрім цієї справи, в нас же є ще багато безпосередньо музейної роботи. Тож на допомогу приходять місцеві люди», – зазначає Ольга Ярмуш, виконувач обов’язків директора Сосницькоголітературно-меморіального музею О.П. Довженка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівське голодоубивство»: на Чернігівщині відбудеться презентація книжки про Голодомор

Минулої зими також робили багато окопних свічок ірозпалювачів для грубок, буржуйок: брали лоток з-під яєць, у кожну лунку засипали тирси й заливали гарячим воском. Солдат відкривав одну лунку і кидав у грубку, яка швидко розпалювалася. 

Увесь колектив закладу охоче працює над  спільною метою, адже всі прагнуть наблизити нашу Перемогу.

Ірина Осташко

Фото музею

Ще статті по темі

Back to top button