Суспільство

Приблизно 8 мільйонів на нову техніку: одна з громад Чернігівщини виграла «джекпот» (Фото)

26 та 27 листопада надійшов черговий технічний «транш» до Куликівської об’єднаної громади. Найвагоміший. Насамперед це потужний автомобіль-сміттєвоз МАЗ. Сміттєвоз обладнаний гідравлікою заднього завантаження типу «Сапфір» для розвантаження стандартних сміттєвих і євроконтейнерів. Маса завантажених відходів – 7,3 тонни. Ще одна обновка – трактор МТЗ «Беларус».

Цього року раніше ще отримували два трактори плюс трактор-екскаватор і новенький причіп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова комунальна техніка і нові дороги: Носівська ОТГ освоює кошти громади

Уся ця «манна небесна» дісталась куликівцям у рамках субвенції з Державного фонду регіонального розвитку – виграли проект «Створення умов для самодостатньої діяльності комунального підприємства» на загальну суму до 8 мільйонів гривень.

Про майбутнє використання техніки розпитали начальника відділу житлово-комунального господарства Куликівської громади Олексія Товстоліса.

«Сміттєвоз можна використовувати як для завантаження твердих побутових відходів із контейнерів, так і для прямого завантаження сміття, що пресується в кузов спеціальним обладнанням. Працюватиме він по території всієї громади. Придбали його в рамках удосконалення системи збору сміття, що передбачатиме і його сортування – скло, метал, органіка. Вже закуплені 10 сміттєвих баків, планується купівля ще 80. Техніку отримали тільки вчора, тому сьогодні вона реєструється», – розповів Олексій Товстоліс.

Загалом це один із тих прикладів в області, коли громади вміють і хочуть долучатись до написання та реалізації проектів для державних фондів.

Ще статті по темі

Back to top button