Суспільство

Прикордонний храм у Чернігові поповнився іще однією іконою (Фото)

Очевидно, важко знайти військовий храм, в іконостасі якого не було б образу Богородиці.

Відтепер ікона Покрови пресвятої Богородиці освячує душі віруючих, які звертаються у молитві про допомогу та захист і у капличці Архістратига Божого Михаїла, яка була відкрита на території військового містечка прикордонного загону у квітні цього року.

За підтримки та ініціативи ветеранів 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого 14 жовтня в урочистій обстановці прикордонний храм у Чернігові поповнився іще однією берегинею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покрова Пресвятої Богородиці: які молитви мають сьогодні велику силу 

Володимир Пархоменко, ізограф, ветеран-прикордонник, який у 1987 році проходив строкову службу у 105 прикордонному загоні та з гордістю несе пам’ять про це, виготовив ікону Покрови пресвятої Богородиці власноруч.

«Іконопис для мене — це покликання і хоббі, — каже Володимир. — І я, тільки-но дізнався, що у прикордонників будується капличка, вирішив зробити свій внесок та написати ікону. Ікона присвячена нашим українським воїнам — захисникам нашої Батьківщини».

Робота над образом тривала більше року, всі етапи створення були ретельно витримані, адже ікона — це подарунок на віки.

«Охоронці кордону прийдешніх поколінь, шукаючи благословення, будуть отримувати ту енергію, ту велику силу, якою наповнена подарована ікона Божої Матері, що здавна славиться як захисниця від ворогів. Вірю, що Покров Небесної Цариці стане надійним захистом для нашої великої прикордонної сім’ї», — зазначив начальник прикордонного загону полковник Олександр Чорний.

Північний кордон. Держприкордонслужба

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button