Суспільство

Прилуцькі поліцейські долучилися до акції «Познач себе на дорозі»

У межах проведення профілактичної акції співробітники Прилуцького районного відділу поліції розповідають пішоходам про небезпеку пересування в темряві та роздають їм світловідбивні стрічки (флікери).

В осінньо-зимовий період та в умовах недостатньої видимості водіям дуже важливо бути більш уважними на дорозі, а пішоходам — помітнішими.

Тому за ініціативи начальника обласного главку поліції Володимира Нідзельського на всій території Чернігівської області стартувала профілактична акція «Познач себе на дорозі». Сьогодні до неї долучилися поліцейські Прилуччини.

Під час заходів поліцейські проводять із громадянами роз’яснювальну роботу та нагадують, що світловідбивачі, або флікери допоможуть бути більш помітними на дорозі. Ці предмети ефективно відбивають світло фар транспортних засобів, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода.
Якщо у темну пору доби водій зможе розгледіти пішохода у звичайному одязі на відстані щонайбільше 25-30 метрів (а якщо одяг темний — то ще менше), то з флікером – за 130-140 метрів.
Також поліцейські роздали пішоходам світловідбивні браслети. Особливу увагу приділяли дітям шкільного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Познач себе на дорозі: у Корюківському районі поліцейські роздали пішоходам світловідбивні елементи

Пам’ятайте, використання флікерів є найбільш дієвим способом убезпечити себе на дорозі, оскільки використання світловідбивного аксесуару зменшує ризик наїзду на пішохода в темний час доби на 85 відсотків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button