Суспільство

Привітні продавці здоров’я: чернігівські фармацевти відзначають професійне свято

Кілька разів доводилося звертатися в місцеву аптеку, де щоразу привітні дівчата дуже ввічливо та професійно допомагали з вибором препаратів і консультували з приводу їх прийому.

14365331_525636637644211_1240086543_n

Тож, коли дізнався, що наближається професійне свято фармацевта, вперше зайшов в аптеку не за ліками, а з привітаннями та для інтерв’ю, яке охоче надала провізор Валентина Скляр:

— Я народилася 1980 року на Ріпкинщині. Змалечку дуже приваблювала мене постать лікаря у білому халаті та всілякі різноманітні медпрепарати й засоби першої допомоги. А ще пам’ятаю, що мою тітку Марію, яка теж була медсестрою, дуже поважали та любили люди.

Таким чином, після школи одразу ж вступила до Новгород-Сіверського медичного училища на медсестру, яке успішно закінчила в 1998 році, та працювала медичною сестрою в Чернігівській дитячій поліклініці по вул. Рокосовського. Робота дуже подобалася і була цікавою й зовсім не нудною – весь час з’являлися нові пацієнти, а згодом – вдячні дитячі посмішки.

Щоразу, пробігаючи по роботі повз аптеки в поліклініці, мимоволі задумувалася над цією цікавою професією… А тоді вирішила – і я так хочу… і зможу. І згодом змогла: вступила на навчання до Харківського фармацевтичного університету на відділення «фармації».

Вчитися було дуже цікаво, тому я зрозуміла – це моя доля. Окрім того, моя двоюрідна сестра, яка на той час уже була фармацевтом та взірцем для мене, остаточно переконала мене у виборі життєвого шляху.

Після закінчення Харківського фармацевтичного університету почала працювати провізором у відомій мережі аптек України, в якій і зараз працюю по вулиці Козацькій завідувачем аптеки.

Робота наша потребує постійної самоосвіти, самовдосконалення, вивчення сучасних медичних досягнень і нових медпрепаратів, а також розвитку навичок спілкування і знання тонкощів психології людей. У мережі наших аптек постійно проходять всілякі тренінги та курси підвищення кваліфікації, які дають нові знання про нововведення у фармації й медицині, а також допомагають закріпити набутий досвід.

14384260_525636640977544_2095168227_n

Керівництво нашої компанії часто організовує телемости з фармацевтичними фірмами та різноманітні консультації, щоб працівники були найвищого професійного рівня, і це помітно на практиці.

Саме цим подобається професія, адже дає змогу постійно навчатися, вдосконалюватися іа вивчати тенденції галузі.

Весь час ми виписуємо різноманітну спеціалізовану періодику та фармацевтичну літературу.

Часто консультую не лише відвідувачів, а й знайомих і друзів при виникненні труднощів при виборі медпрепаратів і щодо особливостей їх прийому, а також при термінових захворюваннях близьких, а особливо дітей.

Приємно чути слова подяки за свою працю від покупців та постійних відвідувачів.

Особливо радує той факт, що часто приходять вдячні клієнти саме до тебе – на твою зміну.

Поважаю працю всіх лікарів і фармацевтів і намагаюся допомагати людям як при лікуванні хвороби та виборі медпрепаратів, так і морально-психологічно, тобто добрим, привітним словом, яке також допомагає одужати.

Колег вітаю з професійним святом і бажаю всього лише найкращого в житті!

А всім людям по завершенні діалогу хочу від імені своїх колег щиро сказати: «Бажаємо здоров’я!»

Ігор Гільов

Ще статті по темі

Back to top button