Суспільство

«В ООС строковиків не буде», – військовий комісар Чернігівщини дав обіцянку призовникам

Жоден призовник не потрапить до зони ООС, про це сказав Олександр Криворучко, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату під час виступу на колегії Чернігівської ОДА. Він заспокоїв родини призовників, щоб ті не боялись віддавати своїх «чад» до лав Збройних сил України.

Сам виступ військового комісара стосувався початку весняного призову, що стартує з 1 квітня. Головна проблема призову – шалені недобори. Попри те, що він цьогоріч як ніколи мізерний – усього 572 особи, нестача призовників раніше спостерігалась по всіх районах. У деяких «збирали» лише по одній людині. Одна з причин недоборів – недоукомплектованість районних військкоматів, оскільки, за словами комісара, особовий склад часто забирають до зони ООС.

Наразі на майбутній призов квоти в Збройні сили розподілились так: 247 осіб – ЗСУ, 159 – Національна гвардія, 121 – Державна прикордонна служба та 37 – Державна спеціальна служба транспорту. До речі, остання служба розміщена в Чернігові, тому призовники можуть відслужити, не виїжджаючи зі свого регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 квітня стартує весняна призовна кампанія – 2019

Призивають молодих осіб у віці від 20 до 27 років, проте за бажання можна почати службу й у 18 років.

Окремо військовий комісар наголосив, що ухиляння від призову – це злочин, і вже відомі неодноразові випадки засудження до позбавлення волі.

Ще статті по темі

Back to top button