Суспільство

Про будівництво на Чернігівщині у цифрах

Щорічно у другу неділю серпня будівельники відзначаютьсвоє професійне свято. Будівельну галузь справедливо вважають однією з найважливіших складових національної економіки.

Середньооблікова кількість штатних працівників у будівництві Чернігівщини з початку року становила 2,5 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові ініціюють будівництво комплексу соціального житла

У І півріччі 2019року підприємства області виробили будівельної продукції на суму 651 млн грн, 91% яких припадає на Чернігів і Прилуки. Індекс будівельної продукції проти січня–червня 2018 року становив 179,5%.

Значну частину (82%) обсягу виробленої будівельної продукції виконали підприємства на зведенні будівель, 18% – на будівництві інженерних споруд.

Важливий аспект розвитку будівельної галузі – інвестування. У січні–березні 2019-го у житлове будівництво області спрямовано 168 млн грн капітальних інвестицій, у нежитлові будівлі та інженерні споруди – 253 млн грн.

Упродовж січня–березня 2019 року в області прийнято в експлуатацію46 тис.м2 загальної площі нового житла, що у 2,3 раза більше, ніж у відповідному періоді 2018-го.

У міських поселеннях прийнято в експлуатацію 81% загального обсягу житла, решта – у сільській місцевості.

Найбільше введено житла в обласному центрі – 64% загального обсягу збудованого житла в області, друге місце посідає Чернігівський район – 8%.

З початку року прийнято в експлуатацію 172 нові житлові будівлі на 556 квартир. Середній розмір однієї квартири становить 83 м2 загальної площі.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button