Суспільство

Про ефективне управління людьми дізналися представники громад Чернігівщини

У вівторок, 18 лютого у Чернігівському регіональному офісі Програми «U-LEADз Європою» відбувся тренінг на тему «Управління людськими ресурсами в ОТГ». Учасниками заходу стали представники об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО, у вступному слові розповіла про діяльність Програми та підтримку процесу реформування органів місцевого самоврядування. «Основна наша увага найближчим часом буде приділена розвитку людського потенціалу об’єднаних територіальних громад», — підкреслила вона. І додала, що тема семінару «Управління людськими ресурсами» є дуже важливою, оскільки люди – це найціннішій ресурс громади.

«Самелюдський ресурс є найбільшважливим для кожноїгромади. Можнаматитериторію, інфраструктуру та іншіресурси, але для ефективногорозвитку ОТГ потрібні люди. Не даремно одним з найважливішихкритеріївспроможностігромади є кількістьжителів ОТГ, чисельністьдітей та людей працездатноговіку», — сказала ІринаКудрик.

Тренінг проводила Людмила Чабак, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Чернігівського РО. Вона зазначила: «Ефективна взаємодія з людьми, якісні управлінські навички- одне з найважливіших вмінь для сучасного керівника та управлінця. Сьогодні будемо вчитися ефективному управлінню кадрами. Аби кожному було комфортно на робочому місці та в колективі, трудові відносини були правильно оформлені та не виникало організаційних питань».

В ході навчання учасники ознайомилися із теоретичними та практичними аспектами управління людськими ресурсами, розглянули роль керівника кадрової служби в місцевому самоврядуванні згідно змін у законодавстві. Також були надані роз’яснення стосовно процедури прийому на службу в органи місцевого самоврядування та порядку припинення служби в ОМС.

Спільно із тренеркою представники громад обговорили питання мотивації працівників, їх професійного розвитку, дисциплінарної відповідальності та дотримання вимог антикорупційного законодавства.

Представники громад розповіли про власний досвід створення кадрової служби, поділилися труднощами, з якими їм довелося стикнутися. Серед найбільших викликів називали – кадровий голод, відсутність чітких інструкцій та велике навантаження на працівників кадровоїслужби.

Нагадаємо, щоПрограма для України з розширення прав і можливостей на місцевомурівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» підтримуєдецентралізацію та регіональнуполітику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільнофінансуєтьсяЄвропейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою»

Ще статті по темі

Back to top button