Суспільство

Про конструкцію сонячної електростанції та переваги її використання для бізнесу

Перші позиції серед всіх галузей промисловості займає електроенергетика. Попит на електрику постійно зростає, що актуально не тільки для приватних споживачів, але й для бізнесу. Використання безкоштовної електроенергії дозволяє значно знизити витрати на виробництво продукції, що в підсумку дозволяє отримати ще більший прибуток від продажів. На відміну від сонячних електростанцій для будинку, обладнання для бізнесу відрізняється таким важливим фактором, як масштабність. Це пов’язано з необхідністю вироблення енергії в особливо великих обсягах.

Конструктивні елементи сонячних електростанцій

Сонце є невичерпним джерелом енергії, яке давно використовується для вироблення електрики. Головна перевага полягає у тому, що кожен має можливість отримувати безкоштовну електроенергію та витрачати її  за своїми потребами. Для початку необхідно придбати відповідне обладнання, що складається з наступних основних пристроїв:

  1. Панелі — генератори вироблення електрики, які перетворюють сонячне світло у постійний струм. Вони є ключовим елементом системи, а від їх кількості залежить вироблення відповідної потужності. Сонячна електростанція для бізнесу https://solar-tech.com.ua/ua/complete-systems/setevye-solnechnye-elektrostancii-dlya-biznesa-pod-sobstvennoe-potreblenie1/ відрізняється великими габаритами фотоелектричних панелей, що можуть розміщуватися як на даху будівель, так і на відкритих ділянках земельної поверхні.
  2. Контролер заряду — використовується в автономних системах, де обов’язковим елементом є накопичувачі. Контролер призначений для управління потоком енергії, яка виробляється панелями та надходить до акумуляторів для зберігання.
  3. Акумулятори — бувають різних видів, що впливає на вартість, але головне їх призначення полягає в накопиченні електроенергії та її витраченні після заходу сонця.
  4. Інвертор — елемент, головне призначення якого полягає в трансформації постійного струму у змінний. Це необхідно для того, щоб забезпечити функціонування усіх побутових приладів.

Інвертори бувають різних видів і вибираються в залежності від типу використовуваної геліосистеми: мережева, автономна або гібридна. Використання сонячної електростанції для бізнесу має подвійну перевагу:

  • економія на споживання електрики, що значно знижує витрати;
  • використання у якості резервного джерела живлення, що особливо актуально для випадків, коли відбуваються перебої з подачею централізованого електропостачання.

Установка сонячних електростанцій для бізнесу має таку важливу перевагу, як можливість отримання додаткового фінансового прибутку при виробленні електрики у великих об’ємах. Чим більше сонячних панелей використовується у межах однієї станції, тим відповідно вище параметри виробленої електроенергії.

2

Що важливо знати про принцип роботи СЕС

Сонячні електростанції мають простий принцип роботи. Фотоелектричні панелі, що складаються з кремнієвих пластин, генерують електроенергію при впливі на них світла. Електрика по дротах надходить до накопичувача за умови його наявності у системі. Якщо накопичувач відсутній, то постійний струм, проходячи через інвертор, перетворюється на змінний та прямує до споживача для живлення електроприладів.

В автономних станціях електроенергія не віддається в мережу, а накопичується в акумуляторах. Використання таких пристроїв актуальне тільки у якості резервних джерел живлення, адже головним їх недоліком вважається відсутність зв’язку з централізованою мережею. Гібридні типи СЕС вважаються найдосконалішими. Вони здатні працювати як в автономному режимі, так і в мережевому одночасно.

Використовувати сонячну електростанцію автономного або гібридного типу рекомендується в разі, коли відбуваються перебої з подачею централізованого постачання. Накопичувачі дозволять забезпечити роботу електрообладнання при відсутності електрики, що особливо актуально для підприємств, які виробляють різну продукцію, а також хлібопекарень, лікарень і т.п.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button