Суспільство

У Ягідному будівельники утеплюють фасади і змінюють дахи

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області відновлює житло у селі Ягідне на Чернігівщині. Нині ремонтують 20+ будинків – будівельники утеплюють фасади і змінюють дахи. Про це пишуть на сторінці у Фейсбук установи.

Село у березні 2022 року було повністю окуповане російськими військами. У місцевій школі окупанти облаштували штаб, а у підвалі утримували майже 370 мешканців, серед яких 70 дітей.

Під час активної фази бойових дій в Ягідному було зруйновано або пошкоджено 101 житловий та 17 багатоквартирних будинків (74 квартири).

Одразу після деокупації у селі силами волонтерів та за рахунок міжнародної допомоги були проведені першочергові ремонтні роботи, аби люди могли заселитися до своїх домівок. Наразі більшість мешканців села, а це 350 людей, повернулись додому.

У 2023 році Ягідне потрапило до переліку постраждалих населених пунктів, які відновлюються в межах експериментального проєкту з комплексної відбудови. Його мета – не лише відновити все, що зруйнували окупанти, але й створити новий архітектурний простір. Частину будинків буде модернізовано там, де необхідно – будівлі утеплять, замінять покрівлі, вікна та вхідні двері.

«Село буде оновлене в єдиному дизайн-коді. В центрі села замість знищеного будинку культури буде новий, з бомбосховищем. Школу, де утримували людей, буде перетворено на меморіал», — йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button