Суспільство

Про зайнятість та безробіття населення Чернігівської області мовою цифр

За результатами проведеного органами державної статистики обстеження робочої сили, у січні­–вересні 2021 року забезпечували пропозицію робочої сили на ринку праці Чернігівської області 458 тис. осіб у віці
15 років і старше. Переважна більшість із них (88%) була зайнята економічною діяльністю, а решта, відповідно до методології Міжнародної організації праці, відносилася до безробітних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медсестри і сімейні лікарі – найбільш небезпечні професії цього року

Кількість зайнятого населення зазначеного віку становила 403 тис. осіб, а рівень зайнятості населення (48%) був дещо меншим за показник, розрахований у середньому для України (49,6%).

Не мали роботи та при цьому її активно шукали, намагались організувати власну справу та були готові приступити до роботи, тобто відносилися до безробітних 55 тис. жителів області в працездатному віці.

Рівень безробіття населення працездатного віку становив 12,6% (у середньому в Україні – 10%). Найвище значення показника зафіксовано в Луганській (16,5%), Донецькій (15,6%) та Кіровоградській (13,5%) областях, найменше – у Харківській (6,8%) та Київській (7,1%) областях.

ГУ статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button