Суспільство

Зрубані ялинки: у КП «Зеленбуд» прокоментували ситуацію

У КП «Зеленбуд» прокоментували ситуацію, щодо вирубки ялинок біля міського Палацу культури.

За їхніми словами, видалення пошкоджених дерев перед входом до міського Палацу культури здійснено згідно з проектом «Ландшафтна реконструкція прилеглої території КП «Міський палац культури» за адресою: вул. Мазепи, 23».

«Замовником цих робіт є управління капітального будівництва Чернігівської міської ради, виконавець – КП «Зеленбуд». Проект був затверджений цього року. Всього в ході реконструкції видалено 26 дерев, п’ять з них – це ялини. Зі сторони вулиці вони виглядали здоровими, але зі сторони самого Палацу мали наполовину пошкоджену лису крону, що засвідчує фото. Тому вписати їх у такому вигляді в новий ландшафт не вбачалося можливим. Здорові красиві ялини зі сторони зупинки громадського транспорту залишилися й надалі радуватимуть городян і працівників Палацу своїм виглядом», — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісоповал по-чернігівськи: стало відомо, чому «озеленювачі» під корінь зрубали символи міста

Крім того, у відомстві зауважили, що подальші робіти з благоустрою прилеглої до міського Палацу культури території, то видалення дерев більше не буде.

«До озеленення цієї ділянки ми приступимо наступного року, коли дозволять погодні умови. Генеральний підрядник робіт – КП «Зеленбуд». Проект передбачає новий дизайн клумб, систему поливу, нові доріжки перед входом до Палацу, нове освітлення. У результаті ділянка виглядатиме більш охайною та сучасною», — коментує ситуацію заступник директора КП «Зеленбуд» Олег Косовець.

Візуалізацію проекту, який вже наступного року мають наочно побачити чернігівці, додають. химики 4.1. химики 4.2. химики 4.3. химики 4.4.

Ще статті по темі

Back to top button