Суспільство

Проблеми бізнесу, ВПО та безпека: в Менській громаді працюють над оновленням Стратегії розвитку

Менська міськрада розпочала роботу над оновленням Стратегії розвитку громади. Аби робоча група врахувала всі нагальні проблеми, до 24 травня триває опитування місцевих жителів і бізнесменів щодо їхнього бачення розвитку громади. Опитування можна пройти до 24 травня.

«Опитування проводять завжди перед розробленням будь-якої стратегічної документації, щоб бачити, які нині є нагальні потреби. Збір пропозицій потрібен для того, щоб можна було їх врахувати під час засідання робочої групи. І це не тільки для нашої Стратегії, це загальновизнані правила.

Загалом це в нас уже четвертий варіант Стратегії, починаючи від 2017 року, адже стратегії потребують оновлення. Бо вже щось реалізоване, а в іншому виникла потреба, особливо після повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині руйнується приміщення старого панського будинку, де раніше була лікарня

Це буде напрацьована Стратегія з елементами відновлення в межах проєкту SURGe. Нам треба передбачити багато процесів, зокрема безпекових, на які до повномасштабного вторгнення мало хто звертав увагу. Важливою нині є допомога ВПО, яких багато у громаді. Про такі питання взагалі ніхто не думав, коли ми розробляли Стратегію в 2020 році. А ці люди нині живуть у нашій громаді потребують допомоги. Після вторгнення постраждав бізнес. Тож і це треба врахувати», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

Стратегія буде обов’язкова до фінансування з усіх джерел, зокрема місцевих, державних і донорських.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button