Суспільство

Проблемна новобудова по Чорновола буде з електрикою

Новий 164-квартирний будинок по вул. В’ячеслава Чорновола (колишній Войкова), 27 у м. Чернігові вже прийнятий на баланс КП «Новозаводське».

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Обладнання для збільшення потужності трансформаторної підстанції, через яку і виникли основні проблеми цього будинку, придбає інвестор.

Інформація прозвучала при обговоренні питання про підготовку до зими — зокрема, тих міських об’єктів, де є невирішені проблеми з електропостачанням.

» У цьому будинку через певні зрозумілі й не дуже зрозумілі причини на трансформаторній підстанції, де має бути 5 МВт, стоять трансформатори фактично 2 МВт. На сьогодні місто виконало всі умови, за яких потенційний інвестор готовий допомогти з придбанням трансформатора. Інвестор дав таку згоду. Окрім того, ми прийняли цей будинок на баланс. І готові сприяти аби «Чернігівобленерго» цю проблему до початку опалювального сезону вирішило», — зазначив Владислав Атрошенко.

Як відомо, новобудова по Чорновола, 27 тривалий час не здавалася в експлуатацію і не підключалася до електромереж саме через недостатність потужності її трансформаторної підстанції. Вартість додаткового будівництва  – кілька мільйонів гривень.

Ще статті по темі

Back to top button