Суспільство

Проблемний 39-й: старання тролейбусників пробуксовують

Комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління», що обслуговує автобусний маршрут № 39, ніяк не в змозі нарешті відновити його роботу після того, як маршрут був фактично заморожений, оскільки всі автобуси з нього зняли для заміни тролейбусів, що не могли курсувати через ремонт на проспекті Миру.

Ремонти закінчились, а замість 39-го продовжує дуже-дуже рідко курсувати один автобус 39А – з невизначеним інтервалом і графіком руху.

Артем Тарасенко, начальник служби експлуатації КП «ЧТУ», спершу сказав, що доля 39-го маршруту буде вирішена в понеділок. А потім своєрідно натякнув, що 39-й узагалі не потрібен.

«Десять тролейбусів, 10 маршруток № 27. Ви ще хочете туди 10 автобусів № 39? Скільки можна туди пускати транспорту. Ми що, перегони там влаштовуватимемо», – сказав Тарасенко.

Начальник служби експлуатації, мабуть, не знає, що маршрут № 39 стовідсотково не дублює жодного маршруту, а мікрорайони, яких він не врахував (вул. Старобілоуська, вул. Чорновола), налічують близько 1 000 чернігівців.

На конкурсі з розподілу маршрутів тролейбусники хотіли, крім 39-го маршруту, ще й 27-й. І запевняли всіх у своїй спроможності до нормальної роботи. Але результат зовсім інший – 39-й комунальники активно «зливають». То чи в змозі це КП забезпечити нормальну роботу хоч одного автобусного маршруту?

Також залишається невідомим, яким чином зараз «ЧТУ» використовує свій транспорт. На всі ці запитання Артем Тарасенко порадив писати офіційний запит. Керівник «ЧТУ» Дмитро Лавренюк узагалі протягом першої половини дня не відповідав на дзвінки від ЧЕline.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button