Суспільство

Пробне ЗНО скасоване, цього року відбудеться тільки основне

15 і 17 червня мало відбутися пробне тестування. Але 12 червня на офіційному сайті Кабінету Міністрів України з’явилася новина про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480, підпунктом 1 пункту 4 якої фактично було заборонено проводити пробне ЗНО в закладах освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО-2020: дати проведення вже відомі

Тому Український центр оцінювання якості освіти просить учасників пробного ЗНО 15 червня і 17 червня не приходити на пункти тестування і роз’яснює, як пройти його вдома.

Зараз розробляється механізм повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО.

Про це проінформував щойно на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді керівник міського управління освіти Василь Білогура.

— Зараз ми готуємося до основної сесії ЗНО, яка має проходити з 25 червня по 17 липня. Це тестування безкоштовне, – додав він.

Нагадаємо, на території міста Чернігова визначено 16 пунктів тестування, 13 із них – у загальноосвітніх навчальних закладах. Загалом цього року 11 класів закінчують 1753 учні, участь у тестуванні в Чернігові братимуть 4403 дитини. Сесія ЗНО проходитиме з заходами особистої безпеки. Зокрема, обов’язковими будуть масковий режим і скрінінг температури.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button