Суспільство

Профілактичне відвідування стоматолога — що треба знати?

Досить багато людей наважуються вчинити візит до стоматолога тільки після появи серйозних проблем в ротовій порожнині. Але слід пам’ятати — регулярні консультації та профілактика спеціаліста є необхідними для нормального функціонування зубів, ясен та інших частин рота.

Зараз стоматологія знаходиться на етапі значного розвитку. Це означає, що всі вкорінені стереотипи про лікарів стоматологів та весь процес усунення проблем повністю знищені високим технологічним проривом. Якісні послуги з комплексним лікуванням допоможе отримати стоматологічна клініка SkyClinic в Україні.

Як часто слід відвідувати стоматолога?

Взагалі, частота візитів до клініки є індивідуальним питанням. Кожен спеціаліст призначає певну кількість візитів на рік для власного пацієнта, виходячи з особливостей його проблеми та всього організму. Загалом, людина має звертатися до стоматологів кожні 6 місяців.

Коли пацієнту встановили брекети, то його автоматично записують на кожен місяць для процедури корекції зубів. Це допоможе підтримувати справність встановленої системи для вирівнювання. Також вагітним жінкам варто зробити походи до лікаря стоматолога більш частими. Це стає важливим з таких причин:

  • зміна кислотно-основного балансу — причина розвитку карієсних захворювань;
  • виведення великої кількості кальцію з організму;
  • збій гормонів — причина гінгівіту.

Як правило, в цьому випадку стоматолог має право дізнатися термін вагітності для встановлення цілковитої безпеки жінки та самого плоду, бо під час процедур може знадобитися використання анестезії та інших медичних препаратів для стоматологічної операції.

Профілактична чистка зубів

Навіть, якщо людина самостійно декілька разів на день проводить очищення ротової порожнини і дотримується всіх правил гігієни, це не може вберегти її від появи певних захворювань. Цілковите усунення шкідливих клітин бактерій і залишків їжі є неможливим навіть, коли використовувати дорогу зубну щітку і пасту. Саме через це періодичне відвідування стоматолога для професіональної чистки є необхідним для кожного. Загалом, професіонали рекомендують проводити цю процедуру раз на 6 місяців. Це допомагає запобігати відкладанню зубного каменю і розвитку карієсу. Також про необхідність термінової чистки ротової порожнини свідчить неприємний запах з роту або занадто великий наліт на язиці та зубах.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button