Суспільство

Програма реалізації громадського бюджету у Чернігові на наступні п’ять років затверджена

Чернігівська міська рада вчора, 24 грудня, затвердила Програму реалізації громадського бюджету (бюджету участі) у місті Чернігові на 2021-2025 роки.

Термін попередньої Програми закінчився, тому наразі є потреба прийняти нову, яка буде діяти наступні п’ять років. Основною відмінністю нової програми від попередньої є визначення відсотку обсягу видатків на реалізацію проектів-переможців. Тепер обсяг видатків на реалізацію проектів-переможців буде у розмірі 3% обсягу видатків бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради про міський бюджет м. Чернігова на поточний бюджетний рік, за виключенням обсягів місцевих запозичень, платежів, пов’язаних з виконанням гарантійних зобов’язань міста, та міжбюджетних трансфертів з відповідним співфінансуванням. До цього часу такий обсяг становив 1% від затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Чернігова з’явився «жлобомер» (Фотофакт)

Також у рамках цієї міської Програми тепер виділятимуться кошти й на інформаційну кампанію та заходи з реалізації програми. На це буде спрямовано 500 тис. грн (щороку – 100 тис. грн).

 

Нагадаємо, що Програма реалізації бюджету участі дає можливість людям, які постійно проживають у Чернігові, реалізувати ідеї, які можуть покращити наше місто, окремий район чи вулицю. Підтвердженням цьому є п’ятирічний успішний досвід громадського бюджетування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button