Суспільство

Прокуратура: під час трансферу Ярмоленка до «Боруссії» шахраї отримали 150 тисяч євро

Під час трансферу гравця збірної України з футболу Андрія Ярмоленка з київського «Динамо» до дортмундської «Боруссії» шахраї отримали 150 тисяч євро, повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

У відомстві нагадали, що згідно з регламентом ФІФА 5 відсотків суми контракту направляють на розвиток спортивних шкіл, у яких виховувався футболіст. Ярмоленко з 1997 до 2006 року був гравцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» у Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко в лангетці відвідав ДЮСШ у Чернігові та зустрівся з юними футболістками

«Водночас з причин, які установлюються у ході слідства, частина платежу солідарності у сумі 150 тисяч євро на підставі підроблених документів перераховано одній з громадських організацій із співзвучною назвою, яка відношення до виховання футболіста не має. У подальшому громадською організацією частину цих коштів перераховано на рахунки одного з суб’єктів господарювання», – заявили в прокуратурі.

Правоохоронці відкрили провадження за статтею «шахрайство».

Ярмоленко перейшов до «Боруссії» у серпні 2017 року. До цього з 2006 року він грав за київське «Динамо». Вартість трансферу склала 25 мільйонів євро.

Джерело: Радіо Свобода

Ще статті по темі

Back to top button