Суспільство

Прокуратура звернулася до суду з позовом про знесення заправки в мікрорайоні Масани в Чернігові

Ухвалою Господарського суду Чернігівською області відкрито провадження за позовом Чернігівської окружної прокуратури про знесення автозаправної станції, яку товариство збудувало на вул. Незалежності, визнання недійсним договору, скасування державної реєстрації права приватної власності на автомобільну газозаправну станцію з одночасним припиненням права приватної власності.

Установлено, що комунальним підприємством та приватним товариством, в обхід положень чинного земельного та цивільного законодавства та за відсутності волевиявлення власника земельної ділянки — громади міста Чернігова, без обов’язкового проведення процедури земельних торгів, розпочато забудову земельної ділянки та встановлення на ній автомобільної газозаправної станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськрада на Чернігівщині переплатила за світло 830 тисяч гривень

Такі дії прямо суперечать нормам земельного та містобудівного законодавства, оскільки АГЗС по вул. Незалежності у м. Чернігові збудовано на земельній ділянці, яка відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови, де будівництво АГЗС заборонено.

З урахуванням викладеного, Чернігівською окружною прокуратурою пред’явлено позов про знесення самочинно збудованого об’єкту.

Довідково: питання будівництва АГЗС в мікрорайоні Масани широко обговорювалося у ЗМІ, оскільки жителі мікрорайону активно виступили проти такої забудови та проводили акції протесту, зокрема, перекривали рух транспорту. Крім того, 07.09.2022 Верховний Суд виносячи постанову у справі №620/6024/20 за позовом місцевої мешканки скасував рішення Державної архітектурно-будівельної інспекції України про надання дозволу на будівництво газової автозаправки по вул. Незалежності у м. Чернігові. Водночас, оскільки на момент винесення цього рішення АГЗС вже було встановлено, питання її знесення має бути вирішено за окремим позовом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button