Суспільство

Прокурор Чернігівщини розповів про вбивцю інкасаторів

Прокурор Чернігівської області Володимир Комашко заявив, що до підозрюваного в нападі на інкасаторів «Приватбанку», якого затримано у Росії і якого мають повернути до України, застосують посилені заходи охорони.

Про це він розказав сьогодні, 8 листопада, під час свого брифінгу.

Прокурор області, відповідаючи на запитання, чи не станеться із підозрюваним «нещасного випадку чи серцевого нападу», пообіцяв, що правоохоронці пильнуватимуть, аби цього не сталося.

«Безпрецедентні заходи захисту застосуємо до цієї людини. Не дамо, щоб так просто та людина, як і будь-яка інша, загинула в цих місцях (місцях позбавлення волі. – Авт.), — наголосив прокурор.

Він також зазначив, що прокуратура області направила всі необхідні документи для екстрадиції затриманого з території Російської Федерації.

Як повідомлялося раніше, підозрюваного у вбивстві трьох інкасаторів «Приватбанку» затримали 22 жовтня в Петербурзі. Чоловік підозрюється у вчиненні в жовтні 2015 року з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства працівників банку та розбої. За цими фактами відкрито провадження за п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Зловмисники скоїли розбійний напад на інкасаторський автомобіль і вбивство трьох банківських працівників 23 жовтня 2015 року в Чернігівській області. З автомобіля зникли кошти в гривні, доларах та євро – всього 14,5 млн грн.

Ще статті по темі

Back to top button