Суспільство

Протягом семи днів вилучено понад 70 кг незаконно добутої риби

У період із 24 по 31 жовтня 2019 року Чернігівський рибоохоронний патруль задокументував 46 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 24 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Крім цього, складено 11 актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 62 кг риби та 61 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 74 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 80 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, становили 6 423 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині протягом тижня зафіксовано 16 правопорушень Правил рибальства

Для прикладу, 24 жовтня на озері біля с. Кладьківка Куликівського району викрито місцевого жителя, який ловив рибу за допомогою заборонених знарядь лову – 2 од. сіток одностінних. В протизаконний спосіб порушник добув понад 4 кг риби: плітка – 38 екз. та окунь – 19 екз. Збитки, завдані рибним запасам, налічували 3 553 грн.

27 жовтня на озері поблизу с. Велике Устя Сосницького району виявлено жителя с. Загребелля з 2 од. сіток одностінних. До тенет правопорушника потрапило по одній особині щуки, карася сріблястого та карася золотого (червонокнижного). Збитки становили 687 грн.

На всіх грубих правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button