Суспільство

Протягом тижня у браконьєрів вилучено понад 50 кг незаконно добутої риби

У період із 5 по 12 вересня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували19 порушень рибоохоронного законодавства, зокрема одне з ознаками кримінального правопорушення. Так, було складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), три – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), два – за ч. 1 ст. 85 – 1 КУпАП (збут заборонених знарядь лову) та один – за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Козелецькому районі затримано рибалок-порушників

Крім того, складено один акт виявлення безхазяйного майна, згідно з яким із водойми вилучено 5 од. сіток і 5 кг риби.

«Усього в порушників вилучено 53 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 25 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, становили 11 767грн», — наголосив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 8 вересня під час перевірки місць торгівлі на авторинку в м. Чернігів виявлено двох чоловіків, які продавали заборонені знаряддя лову. На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 85 – 1 КУпАП. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 153 до 357 грн. Заборонені знаряддя лову – 2 од. сіток поріжних та одну сітку «жак» – вилучено.

9 вересня в ході проведення рибоохоронного рейду водоймами Борзнянського району викрито місцевого жителя. Правопорушник на р. Борзенка поблизу м. Борзна здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову. До сіток браконьєра потрапили 7 кг риби: карась сріблястий – 24 екз., лин – 5 екз. та карась золотий (червонокнижний) – 4 екз. Збитки становлять 2323 грн.

Складений протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлений до Борзнянського районного суду для притягнення винної особи до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button