Суспільство

Протягом тижня викрито 66 порушень правил рибальства

За сім днів з 23 по 30 січня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 66 порушень Правил рибальства. Так, складено шість протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 41 — за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та шість– заст. 88 — 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 13 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 85 кг водних біоресурсів та 72 од. заборонених знарядь лову (сітки).

«Всього у порушників вилучено 320 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 78 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 2 890 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 564 грн», — зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом грудня сіверяни на рибалили 150 кг «незаконної риби»

Для прикладу, 27 січня на озері поблизу с. Ковчин, Куликівського району, викрито мешканця м. Ніжин з 5 од. сіток зяберних (одностінних). До браконьєрських тенет потрапило 9 екз. плітки, загальною вагою 2 кг. Завдано збитків у розмірі 765 грн. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передані до Куликівського районного суду для притягнення винної особи до відповідальності.

28 січня під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Новгород-Сіверського району державні інспектори на озері поблизу с. Лісконоги натрапили на розставлені заборонені знаряддя лову. З водойми вилучено 8 од. сіток, у які потрапило 7 кг риби (плоскирка, окунь, плітка). Встановити власників заборонених знарядь лову не вдалося. Складено акт вилучення безгосподарського майна. Вилучені сітки та рибу передано на склад Управління для подальшої утилізації.

29 січня під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Борзна виявлено місцевого жителя, який продавав 6 кг живої риби (плітка, щука, окунь, синець, лящ такарась сріблястий).Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів, та сертифіката якості у громадянина не було. На особу складено протокол за ст. 88 – 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Борзнянського районного суду.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах.

Протягом тижня державними інспекторами виявлено 26 порушень даної заборони. На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст.  85 КУпАП. Нараховано штрафів на загальну суму 1 600 грн.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button