Суспільство

Провал у прямому ефірі: Чернігівська мерія визнала, що може допомогти людям по вул. Декабристів

Останні роки міська влада Чернігова вражає своєю зухвалістю, цинізмом, жадібністю і відсутністю жалю до людей. Яскравий приклад – постраждалим від підтоплень по вулиці Декабристів Чернігівська міська рада навідріз відмовляється допомагати.

Людям, які живуть у Чернігові, які сплачують податки до міської казни, влада розповідає казки про те, що допомога їм – не компетенція мерії. Мовляв, нехай уряд і народні депутати допомагають. А головне завдання Чернігівської міської ради – збирати податки та впевнено витрачати мільйони на фонтани, катальпи, асфальт і святкові гуляння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тріумф жадібності та грошей: Атрошенко «умив руки» від людського горя (Відео)

Міська рада має фінансові можливості допомогти людям. Навіть не чіпаючи основний бюджет – на депозиті лежать кілька сотень мільйонів гривень. І насправді немає жодного нормативного документа, постанови чи наказу, які забороняли б Чернігівській міській раді компенсувати збитки постраждалим людям. На цьому, відповідаючи на запитання глядачів, у прямому ефірі «UA: Чернігів» наголосив заступник міського голови Андрій Черненко.

«Нема такої постанови», – зазначив Андрій Черненко. І далі чиновник почав розповідати вже традиційні виправдання – про уряд.

Не дивуйтеся, але мерія радить людям страхувати свої житла. Мовляв, на міську раду краще не сподіватися. Водночас міський голова мало не щоденно закликає всіх чернігівців сумлінно платити податки. Але коли люди звертаються до мера по допомогу, він відфутболює їх до уряду та нардепів.

Схожа ситуація була буквально вчора, коли обурені та доведені до відчаю працівники «ЧеЗаРи» прийшли з плакатами та мітингом під стіни міськради, їх звідти майстерно перевели до ОДА. Підприємство розташоване на території Чернігова, сплачує податки до міської казни, але «розбір польотів» нехай проводить обласна адміністрація. Мерії ніколи займатися такими «дріб’язковими» проблемами. Варто віддати належне, в ОДА людям дійсно допомогли. Хоча до повної перемоги, безперечно, далеко.

Що стосується вулиці Декабристів, то на найближчій сесії Чернігівська міська рада буде знову звертатися до уряду з проханням виділити постраждалим людям майже 16 мільйонів гривень. Мерія ж зі своїм майже 4-мільярдним бюджетом самоусунулася від людського горя.

До прикладу, коли в Ічнянському районі трапилася трагедія, то місцева влада (попри свої куці бюджети) допомагала людям як могла.

Ще статті по темі

Back to top button