Суспільство (відео)

Тріумф жадібності та грошей: Атрошенко «умив руки» від людського горя (Відео)

Найбільше постраждалий від повені район вулиці Декабристів залишиться без копійки фінансування. Лотерея від мера не просто провалилась, а виявилась фактично «банальним» лохотроном.

«1 лотерея. Це лотерея. Не моя функція гарантувати»,Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Вщент зруйноване житло, мільйонні втрати, людське горе… Майже все треба починати заново.

«Двоє дітей. Вони на підлозі сплять. Тому що нема за що робити. Нема за що», — Надія Дубовик, постраждала від затоплення.

«Ми не претендуємо на побутову техніку, нам би лише на саму будівлю, щоб нам було де жити», — Василь Ульянов, житель затопленого будинку.

Але кому це потрібно? Адже в мера є калькулятор. 44 постраждалі родини на виборах ролі не зіграють. 30 мільйонів для них – це забагато.

«3 для людей. Треба йти до людей. І слухати всі питання та прохання», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Чернігова Атрошенко втік від журналістів

На пляж, де вже є інвестор, – мільйони. На дороги – сотні мільйонів. Конкурси краси, концерти, феєричні святкування і міські гуляння – грошей достатньо. Алея Героїв – 150 мільйонів, ціна трьох шкіл. Бюджетні гроші приватному футбольному клубу – без проблем. А що ж людям?

«Фізичні особи не враховані. Тільки юридичні особи», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Я не знаю, чому не дали. Кажуть, не потрібно. А чому не можна – не знаю», — Тамара Петрівна, постраждала від затоплення.

«Немає ніякої допомоги. Прийшла з Києва, але нам не дали»,Сергій Гончаров, постраждалий від затоплення.

Навіщо? Люди і так дякують. Містяни мають радіти тому, що дають. Така собі справедливість від мера. Адже постраждалі від негоди чернігівці – це не впливові друзі чи політичні партнери, це не бомонд і не телетріумфи. Для влади – це сіра маса, яка отримала хоч щось і має плескати від радощів у долоні.

«Вони доказують, що тисячу мені дали на лікування. Хай вони самі полікуються за тисячу», — Надія Дубовик, постраждала від затоплення.

«Те, що п’ять дали, то одразу три з половиною забрали», — Тамара Петрівна, постраждала від затоплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко обізвав ресторан депутатки Осіковської курником у центрі міста

Позиція мера залізна і зрозуміла: грошей для людей – немає. А всю вину можна перекласти на інших. За словами Владислава Атрошенка, винні в локальних міських проблемах усі: дощ, уряд, народні депутати. Всі, крім міського голови. Варто розуміти, що Чернігівська міська рада має можливість і фінанси безпроблемно допомогти людям по вулиці Декабристів. На депозиті в міської ради сотні мільйонів гривень.

«За гроші взагалі не переживайте. Хто переживає? Гроші є. Скільки на депозиті? 200 мільйонів – на депозиті. Що ви переживаєте. Буде мало цих, будуть наступні», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім того, уряд виділив 16 мільйонів гривень на відновлення інфраструктури. Але мер прогнозовано не хоче змінити цільового призначення урядових коштів.

«Якщо ми вернемось із листом щодо зміни цільового призначення, то ні ви, ні ми нічого не отримаємо. Оце такі шанси», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Можна логічно припустити, що освоювати їх будуть, як і майже все бюджетне в місті, дружні до міського голови приватні фірми.

«16 мільйонів розкрадуть. Це просто годівниця для наших корупціонерів. Через це вони й вирішили забрати собі ці гроші», — Василь Ульянов, житель затопленого будинку.

Як кажуть, «усе в дім», точніше – в кишеню. Свою кишеню. Але й це не все, місто самостійно має повноваження і фінансові ресурси допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко прокоментував нюанси нового будинку своєї родини

— Бюджет 300-тисячного Чернігова подвоївся. Тепер має більше ніж три з половиною мільярди.

Але влада знайде тисячу причин і наплете мільйон легенд про те, чому людям допомогти не можна.

«Відповідно до норм Бюджетного кодексу, приватні домоволодіння не є об’єктом фінансування. – А якщо Чернігівська міська рада прийме це? 30 мільйонів. На жаль, у нас затверджений бюджет, і де його взяти – у нас немає можливості», — Олена Лисенко, керівник управління фінансів Чернігівської міської ради.

Майстерно жонглюючи мільярдами людських грошей, градоначальник і його команда чхали на людське горе. Але про себе не забувають. Уже зовсім скоро родина Атрошенка житиме в самісінькому центрі Чернігова. В історичній частині міста, де простим смертним і цеглинку не дозволять покласти, збудували елітний житловий будинок з видом на сквер Хмельницького і фонтани.

-У двохповерховій новобудові навпроти скверу Хмельницького житиме чернігівський міський голова чи хтось із його родини. Будемо дивитись. Чи це будуть діти, чи це буде наша сім’я разом із дітьми. Хтось буде проживати. Оце жити тут буде. Щаслива людина. Тому і парк добре зробили.

Отакі контрасти спостерігаємо в чарівному місті легенд. Місті, де привласнені на фонтанах, дорогах і скверах мільйони однозначно важливіші за людське горе.

«Що краще? Куди спрямувати кошти? На інсулін, без якого люди вмирають. Чи на фонтани? Безграмотна людина скаже, що фонтан – це неправильно», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. «Просто о….й мэр» пора задуматься об этом уже давно, фонтаны и трава лишь обертка для говняной «конфеты»

  2. Да этим гандонам типа атрохи с микитасьом лишь бы свой карман набить , а на людей они дожили с прибором.

  3. Да этим гандонам типа атрохи с микитасьом лишь бы свой карман набить , а на людей они ложили
    с прибором.

  4. Сьогодні вперше пробігла стометрівкою після ремонту. В шоці. Що змінилося? Куди закопали 150 млн? Депутати осліпли чи теж в долі? Чому мовчить громада?

  5. Ну люди вы же выбирали власть,вы ее и можете свергнуть,все в ваших руках а если все будут ныть и никаких действий так и будем в ж…

  6. Ну что, черниговцы, выбрали себе мэра? Сами голосовали, сами получали от него материальную помощь перед выборами. Радуйтесь. Имеете то, что заслужили.

  7. Я знаю мать этого ублюдка. Яблоко от яблони !

Back to top button