Суспільство

Пункти Незламності на Чернігівщині стають людям у пригоді

Зимові холоди не забарилися. Зокрема останні кілька днів на Чернігівщині було дійсно морозно. Традиційно взимку у громадах області розгортають пункти обігріву, де можна зігрітися, підзарядити гаджети, попити чаю.

Торік до пунктів обігріву люди приходили здебільшого під час блекаутів, переважно для того, щоб підзарядити телефони. А чи стають такі пункти в пригоді нині?

Олександр Карпенко, в.о. завідувача сектору оборонної роботи, цивільного захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами Менської міської ради.

На території Менської міської громади розгорнуто чотири пункти обігріву – два з них цілодобові. Це Менська міська лікарня, і на базі десятої ДРПЧ другої ДПРЗ ГУ ДСНС. І ще два пункти обігріву, які стоять на трасі – в селах Покровське і Волосківці. Вони працюють у робочий час. Там також тепло, є чай і все потрібне.

За весь нинішній морозний час було єдине звернення. Жіночка запізнилася на маршрутку, прийшла до лікарні, обігрілася, переночувала там і зранку поїхала у своїх справах. Ця жінка – не місцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина жителів Чернігова залишилися без газу

Роман Боюн, староста Бірківського старостинського округу  

Облаштовано пункт обігріву в амбулаторії, там є сімейний лікар. Тож туди можна зайти погрітися і чаю попити. Він у нас традиційно працює, не перший рік. У населеному пункті ним мало хто користується. Немає такої потреби в нашому населеному пункті, щоб люди йшли і грілися. У людей, на щастя, вдома тепло. То скоріше для якихось приїжджих людей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button