Суспільство

У Чернігові подорожчає проїзд

Міськрада налаштована підняти вартість проїзду в маршрутках, відповідний регуляторний акт розмістили на офіційному сайті. Перевізники, на їх думку, не можуть дотримуватися графіків руху через збитковість перевезень.

Згідно з ним вартість проїзду має зрости до 6 гривень. Вартість з учнівським квитком, на період з 1 вересня до 21 червня, — 3 гривні.

Ціни на паливо зросли, тому через збитковість перевізники не можуть забезпечити належну якість технічного стану автобусів, дотримуватися графіків руху на маршрутах та забезпечити безпеку руху, йдеться в регуляторного впливу від управління траснпорту. Ціни на паливо є складовою собівартості проїзду. Управління транспорту вважає за потрібне переглядатиме тариф.

Відсутність підвищення, йдеться в аналізі, призведе до банкрутства автотранспортних підприємств, зменшить надходження до бюджету, погіршить якість перевезень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалювальний сезон, вартість проїзду та засідки на наркоторговців у Чернігові – питання ранкової наради в мера

Дотацій з міського бюджету перевізники отримати теж не можуть, бо це додаткові витрати бюджету. Дотації можуть припинитися, якщо в бюджеті не вистачатиме коштів, йдеться в аналізі.

Чернігівці мають місяць із моменту оприлюднення регуляторного акту, аби подати свої зауваження або пропозиції щодо майбутнього підняття вартості проїзду у маршрутках міста. Зауваження та пропозиції приймаються в управлінні транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради у письмовій формі за адресою: 14027,    м. Чернігів, вул. Шевченка, 50, (відповідальна особа – Рижий О. М.).

Джерело: 0462.ua

Ще статті по темі

10 коментарів

  1. Спочатку, хай наладять всі маршрутки, а також встановлять нормальний графік руху, а вже потім підіймайте ціни!
    У 26 маршруту зовсім немає розкладу, вони як хочуть, так і іздять…. чекаєш по пів години маршрутку, а потім, ще і не влізеш в неі, бо на на кінцевій зупинці і на Еськова вона набивається так, що на інших зупинках вже не влізти….шановні, установіть на тиждень по валідатору в кожну маршрутки, і ви зрозумієте, що і не так уж і мало вони мають прибудку

  2. все как везде. цены повышают, качество ухудшают. скоты.

  3. Мне интересно,как безопасность перевозки зависит от цен на бензин.?.сделайте проезд по 20 грн,а люди как выпадали на ходу так и будут выпадать,стоять по 40 минут на остановке и не влезать ы маршрутку..

  4. Да плюс ко всему, сколько водителей под наркотой эздит,за что платить??? О какой безопасности идёт речь?? Дурдом!

  5. Обєктивно. Що не кажіть а якість транспорту покращується. А проблем ? водіів нема, за іх податки, резина,газ запчастини,аренди. А графіки гріх плакать,при здорових автобусах будемо по часу іх чекать

  6. Прежде чем жаловаться перевозчикам, пусть отчитаются почему прошлые поднятия цен не исправило проблем качества,надежности и главное пуктуальности расписания, так как захотели съехались или вообще не выехали…ето касается утренних рейсов до 7ч утра и вечерних с 20ч

  7. Нет, я им — сепарам — живым в плен не сдамся! Начнут допрос, я им правду-матку о жизни на Украине. А они мне? «Брешешь, су…»!, — и в расход. Они-то думают, что у нас как при Януковиче — всё хорошо.

  8. Полный бардак с Заза вообще нельзя никуда доехать, ещё хотят проезд поднимать,сначала наладьте маршруты,чтоб ездили по расписания

  9. Возят людей, как собак, маршруты послепливали по два в один! Уроды! Залезть нельзя ни утром ни вечером, и вылезти тоже! Им плохо! А нам хорошо? Никто зарплат не поднимает, с чего добавлять за проезд?!

Back to top button