Суспільство

Рада ухвалила урядову пенсійну реформу

Реформа передбачає підвищення мінімальної пенсії, запроваджує накопичувальну систему пенсійного страхування та ліквідує спецпенсії, зокрема, для держслужбовців, прокурорів, суддів.

Рада прийняла в цілому урядовий законопроект №6614, який входить до пакету пенсійної реформи. Відповідне рішення підтримали 288 народних депутатів.

Законопроект ухвалили з правками, озвученими головою профільного комітету під стенограму, та з техніко-юридичними правками.

За основу цей законопроект був ухвалений 13 липня. До голосування в цілому нардепи розглянули 2151 правку.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, прийняття цього законопроекту дозволить підвищити рівень пенсійного забезпечення, припинити «зрівнялівку» та запустити механізм щорічного автоматичного перерахунку пенсій. Реформа передбачає підвищення мінімальної пенсії, запроваджує накопичувальну систему пенсійного страхування та ліквідує спецпенсії, зокрема, для держслужбовців, прокурорів, суддів. Детальніше про зміни читайте за посиланням.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що вже у жовтні пенсії зростуть для 9 млн пенсіонерів.

Зазначимо також, що пенсійна реформа є однією з ключових вимог завершення четвертого перегляду програми EFF з Міжнародним валютним фондом й отримання чергового траншу.

Джерело: Тиждень.ua

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. 700 лет кто то читал?дятлююки миыбыдлольььогиии

Back to top button