Суспільство

Ранок у Чернігові. Коротко – про головне. № 1

Доброго ранку, друзі.

Якщо ви читаєте ці рядки, то вже точно прокинулися і бажаєте дізнатися щось новеньке-цікавеньке. Тому не гаємо часу. До речі, як у вас справи із теплом в домівках? У Чернігові вже вчора стартував опалювальний сезон і тому батареї мають бути тепленькі. Якщо у вас досі справи з цим невтішні – пишіть про це в коментарях.

Отже, до новин.

Насамперед – про те, що стало відомо за ніч.

Катаклізми продовжують випробовувати планету на міцність. У Японії відбувся руйнівний тайфун. Внаслідок лиха вже відомо про 98 загиблих.

siixK8qvflb0JH45EW__W2PsVzWv2-BC

Неспокійно і в Каліфорнії. Через потужні лісові пожежі, які впритул наблизилися до населених пунктів, довелось евакуювати майже 200 тисяч людей.

1572248684-2086

Це найбільша евакуація в штаті за останні 25 років. Більше мільйона місцевих жителів залишилися без світла.

Пізно ввечері стало відомо, що Кабмін призначив голів ОДА в ще п’ять областей, в той же час Чернігівщина поки чекає офіційного призначення Андрія Прокопенка на цю посаду.

Щодо новин Чернігова, то варта особливої уваги ситуація із гепатитом у школі № 7. Сьогодні, звичайно, занять в цьому навчальному закладу не буде. Вимушені канікули в сьомій школі оголосили через спалах гепатиту А. Захворювання діагностували у 16 дітей. За даним фактом поліція відкрила провадження (розслідують порушення санітарних норм).

630_360_1572264315-566

 

Можливо, деякі нові нюанси цієї ситуації озвучать на сьогоднішній ранковій нараді в Чернігівській міській раді, яка розпочнеться вже зовсім скоро.

Також сьогодні, 29 жовтня, у Чернігові презентують літературний альманах «Литаври» і обговорять про роль християнських цінностей у розвитку дитини в сім’ї та в школі.

До речі, відомий цікавий факт про недільну аварію елітного автомобіля «Брабус». Припускають, що за кермом був чоловік 2000 року народження, чиє ім’я та прізвище повністю збігається із гравцем футбольної команди «Десна-2».

1572192437-7627

Також з новин на Чернігівщині – зґвалтування у Прилуцькому районі. Про це читайте незабаром на нашому сайті.

Наостанок – про знахідку ізраїльських археологів. Вчені виявили древнє місто Акко і знайшли там тунелі тамплієрів. Окрім того, археологи вважають, що в цих тунелях знаходяться скарби давнього ордена. Скарби – це добре. Та чи є знайдуть їх вчені?

15a954720831464a9804bba2d98f4304-640x371

Всім гарного продуктивного дня. Не забудьте тепленько вдягнутися і про всяк випадок взяти з собою парасольку. Хоча синоптики сьогодні і не обіцяють опадів, але ж на дворі осінь і погода така непередбачувана.

 

Ще статті по темі

Back to top button