Суспільство

Захворюваність на туберкульоз у Ніжині зросла майже вдвічі

Карантинні обмеження дали свої результати. Кількість захворювань на інфекції, які передаються повітряно-крапельним шляхом, суттєво зменшилась.

На сьогоднішній оперативній нараді завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко повідомив інформацію за 4 місяці поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як цього року фінансуватимуть обласну протитуберкульозну службу

«На вітряну віспу захворіло 46 осіб (минулоріч 106), на кір – 1 дитина (в минулому році 67), захворювання на скарлатину знизилося в 1,8 разів, звернень з приводу дифтерії і краснухи не було взагалі, інфекції кишкової групи – зниження у 1,2 рази. Також за антирабічною допомогою звернулося 32 особи (минулоріч 63)»,- сказав він.

Однак, не все так райдужно. Викливає занепокоєння захворюваність на туберкульоз. Як повідомив Степаненко, за 4 місяці цього року вона зросла майже вдвічі.

«За цей час тільки по Ніжину зареєстровано 14 випадків захворювання. У минулому році за такий період було 8. Пов’язати це з закриттям протитуперкульозних диспансерів поки що передчасно, але залишається невирішеним питання надання медичної допомоги таким хворим і актуальним питання проведення туберкулінової діагностики, на даний час її проведено лише 5,5% від плану», – наголосив Василь Степаненко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Валентина Пильник, www.mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button