Суспільство

Ремонт чернігівського колегіуму № 11 – головний біль міської влади

Підготовка шкіл до нового навчального року в Чернігові проходить не так гладко. Проблеми виникли під час ремонту покрівлі 11-го колегіуму. Проектно-кошторисна документація не збігається з реальними витратами будівельників.

«Перевитрати вже сягнули 100 тисяч гривень, – поскаржився на засіданні виконкому заступник начальника управління освіти Михайло Рубан. – Підрядник не врахував усіх ризиків, пов’язаних із підвищенням вартості робіт і цін на будівельні матеріали. У договорі тверда, а не динамічна ціна».

Розбіжності виникли через вартість робіт і подорожчання пиломатеріалів. Будівельники стверджують, що дошку довелося купувати не по 2, а по 3 тисячі за кубічний метр. Та й деякі роботи не були прописані в проекті. Зокрема, обробка відкосів після встановлення металопластикових вікон.

Згідно з програмою, в будівлі колегіуму № 11 мають бути замінені вікна, реконструйована покрівля та утеплений фасад. Ці роботи можуть виконуватися протягом кількох років, відповідно до надходжень коштів із державного бюджету.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Очередное отмівание бабла Атрошки и компании , самое прикольное что пытаються все на строителей свалить , типа ребятки купите за 300 доплату получите, а мы с пацанчиками к своим миллионам еще чуточку добавим денжат

Back to top button