Суспільство

Революція в догляді за шкірою: інноваційні технології та компоненти в сучасних кремах для обличчя

У сучасному світі косметології з’являються все більш розвинені інновації та технології, що дають змогу домогтися приголомшливих результатів у зміцненні, омолодженні та відновленні шкіри. З розвитком сучасних технологій з’явився розумний крем для обличчя, який може адаптуватися до потреб шкіри. Дія його заснована на включенні до складу потужних компонентів, що дають змогу переносити обрані активні речовини шляхом подолання епідермального бар’єру. Таким чином, з’являється можливість продовжити молодість і відновити внутрішню рівновагу в шкірі.

Значення інноваційних технологій і компонентів у розробці кремів для обличчя

Серед косметичних засобів найрізноманітнішою і затребуваною групою є креми для обличчя. Сучасні косметичні засоби у своєму складі містять нанотехнології, а саме системи-носії, які дають змогу переносити обрані активні речовини в глибокі шари дерми. Таким чином створюється персоналізований догляд за шкірою. Наночастинки стабільні та хімічно стійкі. Деякі з них витримують температуру у 50 градусів. Крім того, їх високе співвідношення площі поверхні до об’єму забезпечує величезну рушійну силу для дифузії, особливо за підвищених температур. Основним призначенням наночастинок є введення активних інгредієнтів в глибокі шари шкіри та регулювання їхнього вивільнення. Використання їх у косметиці підвищує ефективність і біодоступність засобів. 

Інновації у сфері догляду за шкірою

Набирає популярності інноваційна косметика, у розробці якої використовувалися біотехнології. Така косметика відрізняється натуральним, унікальним складом, що виявляє низку регенерувальних властивостей для шкіри. Зокрема це стосується й біодермокосметики. Це насамперед засоби, які забезпечують повноцінний догляд за шкірою. Серед них на особливу увагу заслуговує косметика зі стовбурових клітин. Речовини, що містяться в ній, чинять живильну і регенерувальну дію на шкіру. Завдяки їм можна не тільки зволожити і поліпшити стан шкіри, а й звести до мінімуму знебарвлення або рубці. Такі інновації, як використання стовбурових клітин в кремах для обличчя, часто є частиною профілактики зморшок. Одним словом: вони подовжують молодий вигляд.

Ключові компоненти в сучасних кремах для обличчя

У складі сучасного крему для обличчя найчастіше можна зустріти такі компоненти:

  • Альфа-гідроксикислота (AHA). АНА-кислоти надходять з природних джерел, таких як фрукти, молоко, цукор. Ці кислоти відлущують старий епідерміс, вирівнюють колір обличчя, освітлюють його.
  • Вітамін С. Є ключовим інгредієнтом, щоб ваша шкіра виглядала сяючою і молодою. По-перше, він допомагає захистити від шкідливих вільних радикалів, нейтралізуючи їх, що, своєю чергою, допомагає зменшити видимі ознаки старіння на обличчі, як-от тонкі лінії, зморшки, темні плями після ушкодження сонцем і втрати гідратації.
  • Гіалуронова кислота. Є потужним інгредієнтом, який користується великим попитом протягом останніх кількох років завдяки своїм інтенсивним зволожувальним властивостям та омолоджувальним властивостям шкіри.
  • Пептиди. Впливають на синтез колагену й еластину, покращують тонус шкіри, прискорюють процеси загоєння і відновлення, впливають на синтез позаклітинного матриксу і розгладжують зморшки.
  • Саліцилова кислота. Належить до сімейства бета-гідроксикислот (BHA) і є популярним інгредієнтом у багатьох безрецептурних продуктах і методах лікування акне.
  • Вітамін Е. Містить антиоксиданти, які можуть допомогти захистити від шкідливих вільних радикалів і обмежити їх. Його також можна використовувати для стабілізації летких або сприятливих інгредієнтів, таких як вітамін С.
  • Ретинол (вітамін А) – має сильні властивості проти зморшок, розгладжує і тонізує шкіру, знімає запалення, сприяє стимуляції вироблення колагену й еластину та має поживні властивості.

Тестування та результати

Креми для обличчя – косметичні засоби, якими користується практично будь-яка жінка. І, напевно, кожна стикалася з тим, що крем не приносить належного ефекту. Неякісна косметика подразнює і сушить шкірний покрив, закупорює пори, призводить до появи прищів. Який крем за результатами тестування найкращий для шкіри обличчя? Щоб відповісти на це запитання, експерти Product-test провели клінічні дослідження, та обрали популярні креми для обличчя. Для цього кожен крем було протестовано в лабораторії та на тестовій групі жінок (20 осіб). Щоб отримати саме якісну та діючу продукцію. Краще віддавати перевагу покупці в професійний косметичних магазинах.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button