Суспільство

Рибалка заплатить за збитки рибному господарству більше 12 тисяч

Чернігівський рибоохоронний патруль спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області під час проведення рибоохоронного рейду водоймами Куликівського району 09.01.2019 р. на озері поблизу с. Салтикова Дівиця затримав чоловіка з чотирма зяберними сітками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб заощаджувати на м’ясі, чернігівські рибалки «полюють» на тонкій кризі

Правопорушником виявився місцевий житель, який у протизаконний спосіб виловив 11,2 кг риби: щука – 5 шт., плітка – 73 шт., лящ – 1 шт., синець – 51 шт., білизна – 1 шт.

У браконьєра вилучено заборонені знаряддя лову та незаконно добутий «улов», за який доведеться сплатити 12 665 грн, як за завдані збитки рибному господарству України. Крім того, санкція статті ст.249 Кримінального Кодексу України за таке правопорушення передбачає покарання штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.4. ст.85 КУпАП буде направлений до Куликівського районного суду Чернігівської області для притягнення правопорушника до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує телефони «гарячої лінії» 099-112-13-44 та (0462) 937-557, на які громадяни можуть цілодобово сім днів на тиждень повідомляти про будь-які факти порушення правил рибальства.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button