Суспільство

Роботодавці Чернігівщини шукають працівників через службу зайнятості

Протягом січня-листопада цього року більше 5 тисяч роботодавців скористалися послугами Чернігівської обласної служби зайнятості.

З них 92% отримали бажаних працівників — укомплектовано більше 22 тисяч вакансій.

Про це ЧEline повідомили у Чернігівському обласному центрі зайнятості.

Протягом звітного періоду в області за допомогою в пошуку роботи до служби зайнятості звернулося майже 22 тисячі громадян, що на 20% менше, ніж минулоріч.

Усього перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги 38 тисяч осіб – на 13,5% менше у порівнянні з минулорічним показником. Третину з них працевлаштовано.

Зокрема, 149 осіб започаткували власну справу, скориставшись виплатою допомоги по безробіттю одноразово. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 438 осіб.

Крім того, більше 4 тисяч безробітних за направленням служби зайнятості набували нових професій та підвищували кваліфікацію, понад 7 тисяч – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Загалом протягом січня-листопада поточного року активними заходами сприяння зайнятості охоплено більше 24 тисяч безробітних.

Станом на 1 грудня в області налічувалось 10,7 тисячі безробітних, що на чверть менше, ніж минулого року. На кожне вільне робоче місце претендувало 10 осіб проти минулорічних 18.

Ще статті по темі

Back to top button