Суспільство

Розпочався капітальний ремонт лівого проїзду на мосту через Десну

Розпочалася відбудова лівого проїзду вцілілої частини мосту через Десну на об’їзній Чернігова. Будівельники проводять демонтаж старих конструкцій, фрезерування дорожнього покриття, будуть розбирати монолітні бетонні конструкції старих плит прогонової будови.

Про це повідомляють у службі відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області.
Це один із найбільших у Чернігівській області мостів. Його довжина майже 600 метрів, має чотири смуги руху. Міст був підірваний під час бойових дій на території Чернігівської області в лютому 2022 року. 200 метрів прогонової будови були зруйновані повністю.

«Після деокупації області проїзду тут не було зовсім. Більше року вантажівки їхали в бік Чернігова в об’їзд вузькою дорогою завширшки шість метрів на дві смуги руху. Аби доїхати від Києва до Чернігова, потрібно було вдвічі більше часу через стан дороги та щільний потік транспорту.
Тому відновлення проїзду цим мостом – одне з важливих завдань.

Після обстеження та розмінування території влітку 2022-го розпочали демонтаж зруйнованих конструкцій мосту. І далі – відбудову.

У липні 2023 року повністю завершили відновлення підірваної частини мосту і пустили рух транспорту по одному з проїздів мосту. Це було вкрай важливо для налагодження нормальної логістики між Києвом та Черніговом, а також із громадами області, що розташовані на правому березі річки Десна.

Далі розпочали капітальний ремонт вцілілої частини мосту, яка мала сліди потрапляння снарядів. Наразі мостовики повністю завершили роботи на правому проїзді мосту і пустили по ньому рух транспорту. На лівому розпочали відновлювальні роботи. У 2024 році плануємо повноцінно забезпечити проїзд усіма чотирма смугами руху», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button