Суспільство

Сім’я з Білорусі попросила захисту на чернігівському кордні

Сім’я з Білорусі, слідуючи в Україну, попросила міжнародного захисту через переслідування.

Про це повідомив речник відомства Андрій Демченко.

Двоє дорослих (чоловік та жінка) разом з дітьми прибули в один з пунктів пропуску на українсько-білоруській ділянці кордону в межах Чернігівської області.

Під час прикордонного контролю вони одразу звернулися до українських прикордонників, зазначивши, що потребують додаткового захисту через утиски в своїй країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 вересня для поїздок в Білорусь громадянам України необхідні закордонні паспорти

Зі слів чоловіка, вже певний час вони відчували утиски з боку білоруських правоохоронних органів. Однак з країни вирішили виїхати, оскільки нещодавно проти нього, начебто, була заведена надумана кримінальна справа пов’язана з хабарництвом.

Іноземцям роз’яснили порядок звернення за захистом відповідно до українського законодавства та оформили на в’їзд в Україну. До підрозділу міграційної служби України направлено повідомлення про звернення за захистом.

«Найближчим часом ці громадяни мають звернутися в міграційну службу для оформлення відповідних документів»,- сказав Демченко.

За останній час в пунктах пропуску на державному кордоні України щодо отримання захисту звернулись 15 громадян Білорусі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Back to top button