Суспільство

Сапери очистили 70% території арсеналу біля Ічні — Міноборони

У населених пунктах поблизу арсеналу у Ічнянському районі Чернігівської області працює 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомив начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Олексій Чернобай у четвер, 11 жовтня.

«На території 6-го Арсеналу продовжує роботу оперативна група з ліквідації наслідків на чолі із керівництвом Міністерства оборони України та Збройних Сил України. На території арсеналу силами ЗС України та ДСНС організовано гасіння осередків тління на технічній території. На даний час, на технічній територій Арсеналу працює 9 пожежних танків ГПМ-54, 3 інженерні машини розгородження (ІМР), два пожежні літаки АН-32П від ДСНС та 9 пожежних машин. 10 жовтня літаками було здійснено 21 скид води», — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розповіла, що молодики в Ічні виявилися не мародерами, а наркозалежними

Крім того, для координації сил і засобів залучених до ліквідації осередків тління та наслідків надзвичайної події організовано роботу аеророзвідки ЗС України.

З 10 жовтня на території Арсеналу працюють десять груп розмінування, які здійснили поверхневе очищення 70% адміністративної території арсеналу. Також зазначається, що роботи тривають.

В населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, патрулі Військової служби правопорядку ЗС України організовують допомогу місцевому населенню, а також здійснюють заходи щодо підтримання правопорядку.

Джерело: Тиждень.ua

Ще статті по темі

Back to top button