Суспільство

Село без сміття: у Носівському районі у селян тракторами забирають відходи

У Калинівській сільській раді Носівського району сміття з дворів людей вивозять організовано трактором один раз на місяць. Про це ЧЕline розповів голова Калинівської сільської ради Іван Багнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Куликівці запровадять роздільний збір сміття

За його словами, на території їхньої сільради працює дві аграрні фірми і сільська рада з ними уклала соціальний договір близько 5 років тому.

«Відтоді ці фірми надають трактор, який останньої п’ятниці кожного місяця їздить по селах нашої сільської ради і забирає сміття по дворах. Далі вивозять на одне офіційне сміттєзвалище. У результаті вдалося повністю позбутися всіх несанкціонованих смітників», — розповів він.

Іван Багнюк додає, що люди вже звикли до цього введення.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Дуже приємно читати хороші новини про турботу громади про навколишнє середовище.В той же час сумно дивитись на всюдисущі смітники навкруги двох сіл Смичинської сільради,тобто сіл які входять в Городнянську ОТГ де староста Юрченко а головаОТГ Богдан .Де не глянь,чи то поле чи то ліс скрізь кучугури побутових віднодів,це просто жах.В той час коли в двох селах біля десятка таких собі (фермерів)а вирішити таку нагальну проблему ніхто не береться.за виключенням восени пригнали бульдозер та де не де так би мовити на очах позгрібали те сміття тай на тім і годі а балі хоч трава не рости.

Back to top button