Суспільство

Сезонна робота у Чернігові: особливості та переваги

Літо – пора, коли у роботодавців з’являється необхідність закриття сезонних вакансій для вирішення тимчасових задач. Для тих, хто шукає роботу або ж має основне місце роботи, але потребує додаткового доходу, це нагода отримати прибуток за відносно короткий час. У деяких випадках сезонний підробіток дозволяє здобути цінний досвід, навички, ділові знайомства. Крім того, саме у літній період мають більше можливостей для працевлаштування студенти та випускники навчальних закладів, а також пенсіонери.

Сезонні вакансії у Чернігові: куди влаштуватись і скільки можна заробити

У Чернігові, як і у більшості українських міст, у літню пору зростає кількість пропозицій у сфері торгівлі, розваг, послуг, готельно-ресторанного бізнесу та туризму. Серед вимог до кандидатів, що вказуються у більшості вакансій, відокремлюються: хороша фізична форма, мобільність, відсутність шкідливих звичок, комунікабельність, схильність до швидкого навчання. Так, на час канікул студентам без досвіду пропонуються такі вакансії:

  • інструктор      для роботи у прокаті гіроскутерів;
  • оператор        атракціонів;
  • продавець-консультант        у відділ парфумерії (пропозиція діє у         якості як сезонної, так і постійної        роботи);
  • продавець       морозива (прохолодних напоїв, солодкої   вати), сезонних аксесуарів (головних             уборів, сонцезахисних окулярів);
  • бариста у        дитяче кафе;
  • офіціант,         бармен;
  • аніматор;
  • мерчендайзер;
  • промоутер.

За місяць такої зайнятості можна заробити від 2000 до 5000 гривень.

Зростає попит на досвідчених спеціалістів з монтажу кондиціонерів, робітників для благоустрою територій (озеленення, підрізка дерев), прибиральників, мийників вікон, спеціалістів з обслуговування комунікацій, будівельників, касирів, нянь, покоївок. Охочі підробити за сумісництвом запрошуються на позиції монтажників, електриків, кур’єрів з власним авто. Такі пропозиції розраховані як на молодь, так і на пенсіонерів. При цьому можна заробити від 2000 до 7000 гривень за місяць.

Тимчасове працевлаштування можливе і у міських офісах. Постійним попитом користуються оператори call-центрів, спеціалісти з продажів, секретарі, диспетчери у служби таксі. Затребуваними є й менеджери з реклами, обов’язок яких – просування сезонного товару та послуг, та їх помічники. Крім того, потреба у працівниках виникає під час щорічних вступних кампаній до навчальних закладів.

dreamstime_m_47236323

Як знайти сезонну роботу у Чернігові

Психологи вважають, що влітку працівнику простіше адаптуватись до нового місця. У цей час тиск та вимоги з боку керівництва менші, оскільки більшість нових проектів тільки готується до початку.

Щоб знайти підробіток на літо, варто постійно стежити за появою нових вакансій. Через непросту економічну ситуацію у країні конкуренція серед охочих заробити зросла, тому пропозиції у категорії «на сезон» швидко закриваються.

Так, у Чернігові більше 20 000 оголошень про роботу опубліковано на сайті Trud.com. 20% з них розраховано на літній період. Тому варто створити резюме та підписатися на розсилку пропозицій. Крім того, звертайтесь безпосередньо до міських організацій чи підприємців – так ви можете отримати інформацію про неопубліковану вакансію.

Ще статті по темі

Back to top button