Суспільство

У Мені користується популярністю громадська лазня

Лазня з її пряним духом, цілющою парою, березовим чи дубовим віником здавна користувалася заслуженою доброю славою, була своєрідним засобом загартовування організму, природними ліками від різних захворювань.

Тож у Мені пропонують усім, у кого напружений ритм життя та щільний робочий графік, позбутися втоми та повернути життєвий тонус у громадській лазні.

Громадська лазня в Мені облаштована парильнею, де температура за бажанням клієнтів може доходити більше як до 100 градусів. Комусь до вподоби релаксувати в парильні типу сауни з сухим паром, а любителі пари можуть поливати розпечені камені водою скільки завгодно. Лазня та парильня зміцнюють фізичне та психічне здоров’я, омолоджують шкіру й організм.

Геннадій Примаков, голова Менської громади розповів, що лазня функціонує в Мені завдяки небайдужим людям, хоч вона і неприбуткова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник Корюківської РВА Ващенко – про мінування шкіл і безпекову ситуацію

«Кістяк любителів лазні з міста Мена – це люди передпенсійного та пенсійного віку. Вони попросили, щоб міська лазня працювала, як у колишні часи, коли до лазні ходило багато людей. Адже раніше зручності були тільки у багатоквартирних будинках. І ми відновили роботу лазні кілька років тому. Зробили ремонт, встановили нові опалювальні котли, провели невеличку модернізацію. І справа пішла. На сьогодні вона для нас не збиткова. Але все, що вдається заробити, йде на потреби лазні. Тож її функція більше соціальна. Але при цьому місцеві жителі залишаються задоволеними. І жител із сусідніх громад до нас приїздять. Багато людей, які знаються на цій справі, кажуть, що такої чудової лазні ніде навкруги немає. Зважаючи на те, що ця лазня на Чернігівщині – комунальної форми власності, то скористатися її послугами всі охочі можуть за 100 гривень (2 години), а пільгові категорії населення, зокрема пенсіонери, за 50», – зазначив Геннадій Примаков.

Він каже, що зазвичай до бані мало хто ходить подинці, переважно дружніми компаніями по 5 чи 10 осіб. Для чоловіків лазня відкрита в п’ятницю та суботу з 16:00 до 19:00; для жінок – у суботу з 12:00 до 15:30.

Геннадій Примаков також зазначив, що поруч із лазнею за грантові кошти вдалося відкрити соціальну пральню. Тому люди в комплексі можуть скористатися послугами і лазні, і пральні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Менська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button