Суспільство

Ще 15 кіосків демонтують у Чернігові

Рішення про демонтаж 15 тимчасових об’єктів ухвалили сьогодні, 7 серпня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Серед них – металеві стаціонарні кіоски, пересувні трейлери та один зупинковий комплекс із торговим кіоском. Начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький продемонстрував фото перелічених об’єктів.

Усі вони сьогодні не мають дозвільних документів на розміщення в цих місцях. Заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако наголосив, що в цьому напрямку роботи міська влада дотримується двох чітких позицій: очищення міста від незаконних конструкцій та прибирання тих конструкцій, які псують зовнішній вигляд Чернігова.

Першочергово приділяється увага головним проспектам і вулицям, особливо після того, як там була проведена реконструкція: відремонтована дорога, тротуар, зроблений благоустрій зелених зон. Перед демонтажем із власниками МАФів намагаються дійти компромісу.

«Ми розуміємо, що це робочі місця і доходи громадян. Тому намагаємося дійти компромісу. Наприклад, перенести або змістити МАФ, щоб люди не втратили свої робочі місця. Досить велика кількість об’єктів, які ми прибираємо з центральних вулиць, знаходять собі місце десь у дворах багатоповерхівок або на сусідніх вулицях і продовжують працювати, – прокоментував він. – Особливо це стосується соціальних об’єктів, які займаються ремонтом взуття або годинників. Переважно це самозайняті люди, які заробляють небагато. Тому ми такими МАФами займаємося в останню чергу. А де мережеві кіоски з продажу цигарок і пива – ми їх прибираємо, щойно закінчився договір оренди земельної ділянки. Намагаємося не продовжувати договір і через деякий час демонтувати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові триває демонтаж гаражів

На сьогодні в Чернігові вже демонтовано 65 МАФів, які були розміщені без дозвільної документації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button