Суспільство

Ще один «каральний» орган у Чернігові

На 71 тисячу 971 гривню цього року були покарані порушники норм благоустрою нашого міста в Новозаводському районі. Саме таку суму «наколядувала» адміністративна комісія при виконавчому комітеті Новозаводської районної ради в місті Чернігові. Аналогічна комісія існує і в Деснянському районі.

Вона за цей же час призначила штрафів на суму 102 тисячі 901 гривню за 332 справами. Усього ж було розглянуто 609 справ.

До речі, стосовно законослухняності наших громадян, на сьогодні добровільно сплачено 33 779 гривень із вказаних 102 тисяч. Додатково юстиція стягнула 7 752 гривні, а решта поки що зависла у «чесних» сплачувальників штрафів.

За словами відповідального секретаря «новозаводської» комісії Олександра Бондаренка, цього року вони розглянули 487 справ за 11 статтями порушення державних стандартів у сфері благоустрою.

«Головні порушення, щодо яких виносили рішення, це стихійна торгівля та викидання сміття в непередбачених для цього місцях. Рішення приймає комісія у складі дев’яти осіб. Її вибирають на сесії районної ради на термін повноважень самої ради. Комісія виносить покарання на основі протоколів, які нам надають поліція, екологічна інспекція та КП «Зеленбуд»», — розказав секретар комісії.

Олександр Бондаренко запевнив, що порушникам, які це зробили вперше, виноситься зауваження або попередження, лише в окремих випадках виписується штраф. Сума штрафу коливається від 17 гривень до 1700 гривень, і отримують його частіше порушники-рецидивісти, або ті, хто систематично не з’являється на засідання комісії для розгляду його справи. До речі, цього року на максимальний штраф 1 700 грн ніхто так і не «нагрішив».

Рішення комісія може виносити в присутності більшості її членів, тобто 5 осіб. При цьому може розглядати справу без самого порушника.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. За штрафы тем, кто загаживает наш город «ЗА, а кроме этого и за их увеличение!! Алэ чи варто штрафовать старушек за продажу сельхоз экопродукции? Считаю что пока не сделали их жизнь достойнее пусть торгуют, в специально отведённых в привычных для горожан местах — кроме рынков, при наличии разрешения на это выданное уполномоченным городским органом БЕДНОМУ гражданину г.Чернигова и района. Процентов 90-то таких торговцев за день не наторговывают даже на то, чтобы оплатить место на рынке…

Back to top button